Volvo EX90

Nu al te bestellen !

Houd me op de hoogte

Vanaf nu ieder jaar een nieuw model

Beginnend met de Volvo EX90 onthullen we ieder jaar een nieuw, volledig elektrisch model. Ons doel is om vanaf 2030 uitsluitend volledig elektrische auto’s te verkopen – een van de meest ambitieuze elektrificatieplannen in de auto-industrie en cruciaal in onze ambitie om een klimaatneutraal bedrijf te zijn tegen 2040.

 

 

 

 

Te beginnen met dit nieuwe vlaggenschip: de volledig elektrische Volvo EX90.

 

Vanaf volgend jaar zal de Volvo EX90 in de Verenigde Staten worden gebouwd en later ook in China. We streven ernaar dat die twee productiefaciliteiten tegen die tijd klimaatneutraal opereren.

Als nieuwe klassieker op het gebied van Scandinavisch design definieert de Volvo EX90 het principe van ‘vorm volgt functie’. Het is een veelzijdige, stijlvolle familieauto met moderne proporties, gecombineerd met baanbrekende technologie ten aanzien van core computing, connectiviteit en elektrificatie om veiligheid, efficiëntie en esthetiek verder te optimaliseren.

“De Volvo EX90 is een statement voor waar we zijn en waar we naar toe gaan”, zegt CEO Jim Rowan. “De SUV is volledig elektrisch en biedt een actieradius tot 585 kilometer op een enkele batterijlading, ontworpen om onze veiligheidsstandaarden verder te verhogen. Het is de eerste Volvo die werkelijk wordt gedefinieerd door zijn software en deel uitmaakt van een breder ecosysteem waarbinnen hij verbinding kan maken met je woning en andere apparaten. De Volvo EX90 markeert in veel opzichten de start van iets nieuws voor Volvo Cars.”

 

Tot slot is de Volvo EX90 dankzij hypermoderne set sensoren, inclusief lidar, de eerste Volvo die op het gebied van hardware al klaar is voor autonoom rijden zonder toezicht.

met lidar tot 250 m zicht voor nog meer veiligheid en klaar om autonoom te rijden

 

Jou en jouw dierbare veilig houden

 

De standaard veiligheidsuitrusting in de nieuwe Volvo EX90 ligt ook op een hoger niveau dan iedere andere Volvo ooit tevoren. Hij is ontworpen om jou en je omgeving te begrijpen en daarmee te helpen om jou, jouw dierbaren en andere weggebruikers veilig te houden. Hij wordt na verloop van tijd ook slimmer en veiliger door te leren van nieuwe data en updates te ontvangen.

 

De Volvo EX90 heeft een onzichtbaar veiligheidsschild, mogelijk gemaakt door ons nieuwste sensorpakket in en buiten de auto. Hypermoderne sensoren zoals camera’s, radars en lidar zijn verbonden met supersnelle computers in de auto, waar Volvo Cars’ eigen software NVIDIA DRIVE op draait om een real-time 360-graden kijk op de wereld te creëren.

 

Onze sensoren raken niet vermoeid of afgeleid. Ze zijn ontworpen om te reageren wanneer jij net een fractie te laat bent. Onze lidar monitort de weg voor de auto, of het nu dag of nacht is, en of je in de stad of op de snelweg rijdt. Het kan kleine objecten op honderden meters afstand in de gaten houden, waardoor er meer tijd is om te informeren, reageren en ontwijken. De sensoren dragen ook bij aan de betrouwbaarheid en de algehele prestaties van Pilot Assist, onze rij-assistent, met een nieuwe stuurondersteuning bij het wisselen van rijstrook op de snelweg.

 

Ook in de auto houdt het onzichtbare veiligheidsschild een oogje in het zeil. Speciale sensoren en camera’s houden via onze zelfontwikkelde algoritmen de oogbewegingen van de bestuurder in de gaten. De technologie zorgt ervoor dat de Volvo EX90 begrijpt wanneer je afgeleid, vermoeid of op een andere manier onoplettend bent, op betere wijze dan ooit mogelijk was in een Volvo.

 

Het systeem zal je eerst subtiel en daarna indringender waarschuwen. Als het ondenkbare gebeurt, zoals in slaap vallen of ziek worden tijdens het rijden, kan de Volvo EX90 zichzelf veilig tot stilstand brengen en hulp inschakelen.

 

 

De volledig elekttische Volvo EX90 heeft met zeven zitplaatsen ruimte voor uw hele gezin. Koffers, golftassen en speelgoed inbegrepen.

600 km 

 30 minuten

408 PK

0-100 km/u  5.9 sec

 

De zeer luxe en compleet uitgeruste Volvo EX90 full electric is verkrijgbaar vanaf  € 102.495,-

Lease vanaf  € 1.549,-/mnd

 

 

Kan ik u helpen?

Wilt u meer informatie over een nieuwe Volvo of occasion?

Niham@Home
Video gesprek