De Volvo XC40 Recharge Pure electric P6

Vanaf € 46.995,-

 

Volvo draait met de populaire Volvo XC40 Recharge Twin Pure electric op volle kracht mee in het segment van de elektrische compacte premium SUV. Maar er is meer goed nieuws te melden voor consumenten die hun zinnen op een dergelijke auto gezet hebben. Want vanaf nu is de nieuwe, nog scherper geprijsde Volvo XC40 Recharge Pure electric te bestellen. De prijzen van dit nieuwe instapmodel begint nu bij € 46.995.

 

In tegenstelling tot de Volvo XC40 Recharge Twin Pure electric is de nieuwe, voorwielaangedreven Volvo XC40 Recharge Pure electric voorzien van één elektromotor. Op het gebied van laadprestatie en actieradius doet hij echter nauwelijks onder voor zijn tweemotorige familielid.

Volvo breidt, met de Volvo XC40 Recharge met enkele motor, het gamma van de elektrische modellen uit en zet hiermee een volgende stap in de richting van Volvo’s ambitie om tegen 2030 uitsluitend volledig elektrische auto's te verkopen. Volvo Cars zal de komende jaren een hele familie van nieuwe, volledig elektrisch aangedreven auto's onthullen.

"Met de toevoeging van de XC40 Recharge Pure electric verbreed Volvo de aantrekkingskracht van de volledig elektrische line-up", zegt Henrik Green, Chief Technology Officer. "Klanten kunnen nu kiezen uit twee verschillende varianten van de volledig elektrisch aangedreven XC40 Recharge, evenals de onlangs gelanceerde Volvo C40 Recharge Twin."

 

Actieradius 400 kilometer
De nieuwe Volvo XC40 Recharge Pure electric is voorzien van een 231 pk sterke elektromotor die garant staat voor uitstekende prestaties en zeer zuinig omspringt met energie. In combinatie met een 70 kWh accupakket levert dat een verwachte actieradius op van 400 kilometer (WLTP), ruimschoots voldoende om zonder laadstress het land te doorkruisen. Ook is de nieuwe instapversie 150 kilogram lichter dan zijn vierwiel aangedreven broer, wat ten goede komt aan de toch al uitstekende rijkwaliteiten en efficiëntie van de volledig elektrische Volvo XC40.

 

Caravanrijders welkom
Met de ontwikkeling van de XC40 Recharge Pure electric is Volvo de caravanrijder niet vergeten. Met de nieuwe basisversie is het mogelijk om een aanhanger tot wel 1.500 kilogram te trekken. Daarmee komt Volvo tegemoet aan de wens van veel elektrische rijders, namelijk een elektrische auto die in staat is om een serieuze aanhanger of caravan te trekken.

 

Google infotainment
Ondanks de scherpe vanafprijs is de basisuitvoering van de Volvo XC40 Recharge Pure electric voorzien van een uitgebreide standaarduitrusting en Google infotainment (4-jarig abonnement). Dit infotainment-systeem biedt berijder en passagiers diverse personalisatie-mogelijkheden, verbeterde intuïtieve bediening en geïntegreerde Google-diensten zoals Google Assistant, Google Maps en Google Play Store. Ook wordt de Volvo XC40 Recharge Pure electric geleverd met Care Package, wat staat voor drie jaar garantie én service, inclusief pechhulp.

 

De prijzen
De Volvo XC40 Recharge Pure electric is vanaf nu te bestellen voor prijzen die beginnen bij € 46.995,-.of € 579,- per maand via Private Lease (incl. btw, 48 mnd, 10.000 km). Via Care by Volvo, het flexibele autoabonnement, is de nieuwe uitvoering beschikbaar vanaf € 699,- per maand.

Kan ik u helpen?

Wilt u meer informatie over een nieuwe Volvo of occasion?

Niham@Home
Video gesprek