De nieuwe Volvo XC60 intelligenter dan ooit!


Maak hier uw afspraak met een van onze verkoopadviseurs

 

Volvo Cars introduceert meerdere updates voor de iconische Volvo XC60, waaronder het nieuwe Android-infotainmentsysteem met ingebouwde Google-apps en -diensten. Daarmee is het bestverkochte model van Volvo slimmer dan ooit.

 

Het nieuwe intuïtieve infotainmentsysteem biedt klanten ongekende personalisatiemogelijkheden en een ongeëvenaarde mate van connectiviteit. Dat wordt nog verder versterkt met de introductie van een nieuw Digital Services pakket, dat standaard wordt voor Nederland.

Het middelpunt van het Digital Services pakket is toegang tot Google-apps en -diensten. Dat betekent handsfree hulp van Google Assistant, de beste navigatie dankzij Google Maps en een breed aanbod van apps voor in de auto via Google Play.

Het standaard Digital Services pakket biedt klanten toegang tot alle diensten en functies. Alle hardware die daarvoor nodig is, zit al in de auto en alle benodigde data maken hier onderdeel van uit.

 

De Volvo Car Group is het eerste bedrijf dat samen met Google werkt aan het integreren van een Android-infotainmentsysteem en de Google-apps en -diensten. Na jaren van nauwe samenwerking tussen beide bedrijven was de volledig elektrische XC40 Recharge het eerste Volvo-model dat met het systeem is uitgerust.

Dit maakt de XC60 de volgende stap in de uitrol van Android-infotainmentsystemen in Volvo-modellen. Zo wordt de aanhoudend populaire SUV nog beter.

 

 

 

Al meer dan tien jaar lang staat de XC60 hoog in de verkooplijsten van een van de meest competitieve marktsegmenten. Het is al sinds 2009 het bestverkochte model van Volvo Cars. Tot en met 2020 zijn wereldwijd al meer dan 1,68 miljoen exemplaren van de XC60 verkocht.

Alleen al in 2020 werden bijna 200.000 exemplaren van de XC60 verkocht en was het model goed voor bijna 29 procent van alle verkopen van Volvo Cars. Qua marktaandeel was het de populairste auto in het Europese, premium middenklasse SUV-segment. Wereldwijd eindigde hij in de top vijf van ditzelfde segment.

 

De XC60 heeft wereldwijd al meerdere onderscheidingen mogen ontvangen, met als hoogtepunt de titel World Car of the Year 2018. Andere onderscheidingen waren op gebied van onder meer design en veiligheid.

Dat laatste wordt nu nog verder verbeterd. De XC60 is voortaan uitgerust met de nieuwste geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen (ADAS) van Volvo Cars. Dit is een modern, schaalbaar actief veiligheidssysteem dat bestaat uit een reeks vernieuwde radars, camera’s en ultrasone sensoren die geheel klaar zijn voor de toekomst.

 

Dit veiligheidsplatform maakt het mogelijk om actieve veiligheidssystemen voor de XC60 te ontwikkelen en toe te passen. Bijvoorbeeld het detecteren van andere weggebruikers, automatisch remmen en het vermijden van aanrijdingen. Ook maakt het een geleidelijke ondersteuning van de bestuurder mogelijk met de functie Pilot Assist, van stilstand tot snelwegtempo.

 

Terwijl er onderhuids grote veranderingen plaatsvinden, hebben de ontwerpers van Volvo Cars ook het exterieurdesign van de XC60 op een aantal punten verfijnd. Zo zijn er een nieuwe grille en voorbumper en nieuwe carrosseriekleuren en velgen.

 

Voor het interieur zijn nieuwe materialen beschikbaar, waaronder luxueuze ledervrije opties. Eveneens leverbaar is de stoffen City Weave bekleding. Dit alles zorgt voor nog meer personalisatiemogelijkheden.

 

in mei in productie

Kan ik u helpen?

Wilt u meer informatie over een nieuwe Volvo of occasion?

Niham@Home
Video gesprek
Vraag stellen
Verkoop Werkplaats of neem contact met ons op
info@niham.com 070 315 33 33
Vraag stellen

of neem contact met ons op

info@niham.com 070 315 33 33

Vraag stellen

of neem contact met ons op

info@niham.com 070 315 33 33

Bel me terug

of neem contact met ons op

info@niham.com 070 315 33 33