Volvo zomerwielen

MET ZOMERWIELEN VEILIG OP WEG

Maak hier uw afspraak

WAAROM ZOU U WISSELEN NAAR ZOMERBANDEN ?

 

Wisselen betekent financieel voordeel
Doordat het rubber van zomerbanden minder elastisch is dan bij winterbanden, slijten zomerbanden minder hard. Er is namelijk minder rolweerstand en dus gaan de banden langer mee. Dat is fijn voor de portemonnee. Wat ook fijn is voor de portemonnee, is dat zomerbanden minder brandstof verbruiken. 

 

Meer grip
Het weer in Nederland in de zomer kan nogal wisselvallig zijn. Een zomerband moet dan ook met elk type weer om kunnen gaan. Deze banden hebben dan ook bijzondere ribben, loopvlak bars en groeven. Dat zorgt met elkaar voor een goede grip onder alle omstandigheden. 
Bij nat wegdek in het bijzonder is grip van groot belang. Een belangrijk aspect van elke band en dus ook de zomerband is dan ook de profieldiepte. Bij nieuwe banden is deze profieldiepte 8 mm. Hoe minder profiel, hoe minder grip. En minder grip kan zorgen voor aquaplaning, met alle gevolgen van dien. 

 

Minder slijtage
Als u ook in de zomer veilig wilt rijden en zuinig bent op uw banden, zorg dan dat u op tijd uw winterbanden vervangt voor zomerbanden. Dan slijten de winterbanden niet onnodig bij hogere temperaturen. De winterbanden presteren het best onder de 7 graden. Wanneer het dus warmer wordt, meestal zo rond maart/april, kunnen de winterbanden beter worden vervangen. 

Kan ik u helpen?

Wilt u meer informatie over een nieuwe Volvo of occasion?

Niham@Home
Video gesprek
Vraag stellen
Verkoop Werkplaats of neem contact met ons op
info@niham.com 070 315 33 33
Vraag stellen

of neem contact met ons op

info@niham.com 070 315 33 33

Vraag stellen

of neem contact met ons op

info@niham.com 070 315 33 33

Bel me terug

of neem contact met ons op

info@niham.com 070 315 33 33