De Volvo C40 recharge

voor een elektrische toekomst! Nu met single motor vanaf € 47.495,- (incl. rijklaarmaak kosten)

De Volvo C40 nu leverbaar met single motor

 

Volvo introduceert een nieuwe versie van de volledig elektrische C40 Recharge, met een single elektromotor, voorwielaandrijving en een vermogen van 170 kW/231 pk. De C40 Recharge combineert uitstekende prestaties met een volledig elektrische actieradius tot 438 km. en een scherpe vanaf prijs van € 47.495 of € 709,- per maand via abonnement Care by Volvo. De C40 heeft de mogelijkheid tot snelladen met 150kW. Er is 231 pk vermogen beschikbaar en het trekgewicht is maar liefst 1.500 kg. 

 

Volvo en de toekomst

 

De toekomst van Volvo Cars is elektrisch en de C40 Recharge is de nieuwste uiting van toewijding aan een emissievrije toekomst. Het nieuwe model is gebaseerd op het CMA-platform en de eerste Volvo ooit die uitsluitend is ontworpen voor volledig elektrische aandrijving. De C40 Recharge biedt alle voordelen van een SUV, maar met een lager en slanker ontwerp.

 

Na de introductie van de XC40 Recharge en C40 Recharge introduceert Volvo de komende jaren meerdere elektrische modellen. Volvo streeft ernaar dat elektrische modellen vanaf 2025 de helft van het wereldwijde verkoopvolume voor hun rekening nemen, terwijl de andere helft voorzien is van hybridetechnologie. Tegen 2030 moeten alle Volvo-modellen volledig elektrisch zijn aangedreven.

 

"De C40 Recharge vertegenwoordigt de toekomst van Volvo en laat zien welke richting we op gaan”, zegt Henrik Green, Chief Technology Officer. “Het model is volledig elektrisch, wordt online aangeboden met een handig servicepakket en zal snel geleverd kunnen worden. Een nieuwe Volvo aanschaffen was nog nooit zo aantrekkelijk.”

 

Design

De achterzijde van de C40 Recharge heeft een opvallend ontwerp dat past bij de lagere daklijn. De voorzijde introduceert het nieuwe 'familiegezicht' van elektrische Volvo's, met onder andere koplampen met vooruitstrevende pixeltechnologie.

De C40 Recharge biedt ook een hoge zitpositie, in lijn met de voorkeur van de meeste Volvo-rijders. Voor het interieur zijn kleuren en decoraties beschikbaar die aan dit model zijn voorbehouden. Het is bovendien de eerste Volvo die volledig vrij is van leder.

 

Net als de XC40 Recharge wordt de C40 Recharge geleverd met een van de beste infotainmentsystemen op de markt, gezamenlijk ontwikkeld met Google en gebaseerd op het Android-besturingssysteem. Het biedt consumenten ingebouwde Google-apps en -services, zoals Google Maps, Google Assistant en de Google Play Store.

Superieure connectiviteit is mogelijk dankzij onbeperkte data en software-updates via de ether. Dat betekent dat al geleverde modellen in de loop der tijd steeds verder worden verbeterd.

 

Het aandrijfsysteem

 

Het aandrijfsysteem bestaat uit twee elektromotoren, waarvan één op de vooras en één op de achteras. De motoren worden gevoed door een 78 kWh-batterij die via een snellader in circa 40 minuten tot 80% is op te laden. De beoogde actieradius komt uit op 420 km*, die naar verwachting oploopt dankzij de over-the-air software-updates.

De nieuwe C40 Recharge zal online worden aangeboden. In lijn met de ambitie om de complexiteit van het modellenaanbod te verminderen en zich te concentreren op aantrekkelijke, vooraf geselecteerde varianten, heeft Volvo het aanbod van de C40 Recharge drastisch vereenvoudigd.

De C40 Recharge wordt geleverd met een handig servicepakket waarin zaken als service, garantie, pechhulp en verzekering- en thuislaadopties* zijn inbegrepen. De C40 Recharge gaat dit najaar in productie in de fabriek het Belgische Gent, waar ook de XC40 Recharge van de band rolt. 

 

* Laadtijden kunnen worden beïnvloed door buitentemperatuur, batterijtemperatuur, laadapparatuur, batterijconditie en conditie van de auto
* Actieradius volgens WLTP gebaseerd op voorlopige streefcijfers in afwachting van definitieve certificering.

Kan ik u helpen?

Wilt u meer informatie over een nieuwe Volvo of occasion?

Niham@Home
Video gesprek
Vraag stellen
Verkoop Werkplaats of neem contact met ons op
info@niham.com 070 315 33 33
Vraag stellen

of neem contact met ons op

info@niham.com 070 315 33 33

Vraag stellen

of neem contact met ons op

info@niham.com 070 315 33 33

Bel me terug

of neem contact met ons op

info@niham.com 070 315 33 33