Volvo Produceert Zijn Eerste Volledig Elektrische Auto In China

Volvo Cars gaat zijn eerste volledig elektrisch aangedreven auto in China produceren. Dat heeft de Zweedse autofabrikant vandaag op de Shanghai Auto Show aangekondigd. Volvo baseert het geheel nieuwe model op het CMA-platform (Compact Modular Architecture). De volledig elektrische Volvo verschijnt in 2019 op de markt en wordt vanuit China wereldwijd geëxporteerd.

 

Volvo’s besluit om zijn eerste volledig elektrische auto in China te produceren, illustreert de centrale rol die China speelt in Volvo’s plannen op het gebied van elektrische mobiliteit. Ook onderstreept het besluit dat China een steeds belangrijker land wordt voor autoproductie.

 

‘Volvo staat volledig achter het streven van de Chinese overheid naar schonere lucht, zoals beschreven in het jongste vijfjarenplan van de Chinese regering. Het komt overeen met de kernwaarden van Volvo: zorg voor het milieu, kwaliteit en veiligheid’, zegt Håkan Samuelsson, topman van Volvo Cars. ‘Wij geloven dat elektrificatie het antwoord is op de vraag naar duurzame mobiliteit.’

 

Grootste markt voor elektrische auto’s

China is wereldwijd de grootste afzetmarkt voor auto’s met elektrische aandrijving. Het land heeft ambitieuze doelen gesteld en stimuleert de verkoop van volledig elektrische auto’s en hybrideauto’s om het probleem van luchtvervuiling in de zeer drukke steden te verlichten.

 

Volvo stelt zich ten doel om tegen 2025 een miljoen auto’s met elektrische aandrijving te verkopen – volledig elektrische auto’s én h

Kan ik u helpen?
vraag stellen bel me terug of neem contact met ons op
info@niham.com 070 315 33 33
Bel me terug

of neem contact met ons op

info@niham.com 070 315 33 33

Vraag stellen

of neem contact met ons op

info@niham.com 070 315 33 33