Nieuwe Volvo S60 !

Op woensdag 20 juni heeft Volvo Cars de nieuwe Volvo S60 onthuld. Deze sportsedan zal bij Volvo’s eerste Amerikaanse productiefaciliteit, namelijk die in Charleston, South Carolina, van de band rollen. Behalve de Amerikaanse productiefaciliteit heeft Volvo Cars twee productiefaciliteiten en een motorenfabriek in Europa (Gent en Gothenborg), drie autofabrieken en een motorenfabriek in China en productiefaciliteiten in zowel Indië als Maleisië. 
 
Daarnaast brengt Volvo Cars in samenwerking met Polestar een nieuwe performance uitvoering van de Volvo S60 met de naam "Polestar Engineered" op de markt. Deze is speciaal ontwikkeld voor de nieuwe geëlektrificeerde 60-serie T8 Twin Engine plug-in hybrid.
 
Polestar Engineered is ontwikkeld door Polestar, Volvo’s performancemerk van geëlektrificeerde modellen, en een volledig aanbod waarbij de expertise van Polestar is ingezet op het gebied van velgen, banden, remmen, ophanging en het motormanagement. Het performancepakket weerspiegelt de toewijding van Volvo Cars en Polestar voor de elektrificatie van hun modellen.

“Geëlektrificeerde auto’s zijn de toekomst”, zegt Håkan Samuelsson, President en CEO van Volvo Cars. “Het is een start van een nieuw tijdperk van geëlektrificeerde Volvo-modellen met de performance van Polestar. Deze strategie is stevig verankerd in onze overtuiging van een elektrische toekomst voor de auto-industrie.”

Polestar Engineered beleeft dus zijn primeur op de aangekondigde nieuwe Volvo S60 sportsedan. Het aanbod geldt exclusief voor de topuitvoering T8 Twin Engine en wordt boven de Volvo R-Design modellen gepositioneerd.

Vanaf volgend jaar zal Polestar Engineered ook beschikbaar zijn voor de nieuwe Volvo V60 en Volvo XC60.

Door het speciale design van de lichtmetalen velgen zijn de aandachtrekkende goudkleurige remklauwen duidelijk zichtbaar. Goud is de nieuwe huiskleur van de Polestar Engineered-componenten. Andere uiterlijke kenmerken zijn de zwartchromen uitlaten, goudkleurige veiligheidsgordels en speciale Polestar-logo’s.

De Brembo monoblock remklauwen zijn uit één stuk gegoten voor meer stijfheid. De remblokken zijn optimaal bestand tegen hitte. Daarbij zorgt het speciale design van de remschijven ervoor dat warmte verder gereduceerd wordt.

De multilink voorwielophanging en achterwielophanging van Polestar Engineered omvat hoogwaardige schokdempers van ”¶hlins met Dual Flow Valve-technologie. Die zorgt voor extra stijfheid met behoud van comfort. De veerpootbrug en instelbare schokdempers zijn ook te vinden in de Polestar 1, de performance 2+2 coupé van Polestar met plug-in hybride technologie.

Polestar wist het systeemvermogen van de Volvo S60 T8 Twin Engine te verhogen tot 415 pk*, met een maximumkoppel van 670 Nm. De standaardversie levert 400 pk* en 640 Nm. Door de upgrade is het verbruik bovendien geoptimaliseerd en de automaat verder verfijnd.

“De nieuwe Volvo S60 T8 Polestar Engineered is een elektrische auto die doet wat je van een dergelijke auto verwacht”, zegt Henrik Green, Senior Vice President Research and Development bij Volvo Cars. “Alle componenten zijn dusdanig ontwikkeld en gefinetuned om optimaal samen te werken zodat de bestuurder een pure rijdersauto ervaart.”

 

klik hier voor nformatie over de bestaande Polestar Engineered Parts 

 

Kan ik u helpen?
vraag stellen bel me terug of neem contact met ons op
info@niham.com 070 315 33 33
Bel me terug

of neem contact met ons op

info@niham.com 070 315 33 33

Vraag stellen

of neem contact met ons op

info@niham.com 070 315 33 33